Wednesday, October 25, 2006

Viimased moeröögatused Punaselt Ristilt

Eindhoveni linna Punase Risti filiaali vanemate liikmete käsitööklubi valmistab alates septembri keskpaigast moeaksessuaare Amsterdami ja Einhoveni kauplustele. Käekotid, ehted, käe- ja jalasoojendajad ning korsetid on disainitud Eindhoveni Disainiakadeemia õpilaste Jo Meestersi ja Marije van der Park'i poolt.

Punase Risti regionaalse direktori Margreet van Dissel´i sõnul valmistasid abiorganisatsiooni vanemad liikmed siiani myygiks enamasti vanamoodsaid salle bridzhiõhtute tarvis, villaseid sokke ja potilappe , mida iga-aastasel laadal myydi. Kuna sellised laadad ei olnud eriti populaarsed noorte hulgas, otsustas Punane Rist selle sihtgrupi huvi äratamiseks hakata moodsaid esemeid valmistama.

Uus tootesari, kui seda nii võib öelda, kannab nime `puhas käsitöö´ ning koosneb seitsmest myygiartiklist. Esimese partiina on Punase Risti töökad vanurid suutnud toota koguni 140 eset, igayks varustatud käsitöömeistri nimega. Kogu myygitulu läheb loomulikult Punasele Ristile. Täna ei ole kindel kas antud heategevusaktsiooni järgmisel aastal korratakse: käsitööhuvilistele meeldib asutuse direktori sõnul pigem esemeid ise välja mõelda ja teostada.

No comments: