Friday, November 10, 2006

Keskkonnasäästlikult ökoklubis tantsides

Rotterdami klubi Off Corso on testperioodiks muudetud ökoklubiks.
Endise kinosaali ruumes asuv klubi kutsus avapeole The Critical Mass Party emailiga, mida tungivalt soovitati mitte välja printida.
Klubi ruumes tegutsenud restoran valmistas sel õhtul roogi linna tipprestoranide toidujäätmetest. Saale valgustasid plastikust kohivtopsidest ning veiniklaasidest valmistatud lühtrid milles põlesid LED-labid. Ajutised vaheseinad olid valmistatud horisontaalselt üksteise peale asetatud veetünnidest mille mõlemad otsad olid ära lõigatud ning mis seega moodustasid improviseeritud riiuleid kuhu oma joogitopse asetada. Baarides müüdi bioloogilist õlut. Klubis sai lisaks tantsimisele oma riietust 'pimpida', seda bioloogilisest puuvillast teksaseid tootva Kuyichi boksis. Külalised said ka oma globaalse jalajälje lasta välja arvutada, ehk siis kui mitu hektarit on vaja elamiseks, töötamiseks, transpordiks ning nende söögi tootmiseks. VJd näitasid installatsioone milles põhiliseks olid faktid mis energiatööstust ning inimese igapäevast maaravade kasutamist puudutasid. Nii näiteks kasutab iga eurooplane WC-s korra vett tõmmates ära 15 klaasitäit vett.
Tuleviku ökoõhtute piece de resistanceks saab kindlasti tansupõrand mis elektrit toodab. Selle tööprintsiip on lihtne: tantsijate jalgade all vetruv ja painduv põrand toodab nanotehnoloogia abil elektrit. Tulevikus on klubil muuhulgas plaan ära kasutada pidutsejate kehadest pärit higi mis siiani lihtsalt tantsusaali lakke ja seintele kondenseerub, mida aga peale kokku kogumist edaspidi WC-de loputuskastides kasutada saaks.
Ökoklubide printsiibi vastu on tundnud huvi mitmed kohalikud klubid kelle sõnul ei ole öko lihtsalt villased sokid ja sandaalid, vaid ka majanduslikult huvitav.

No comments: