Thursday, November 09, 2006

Ülim liberaalsus või ignorantsus?

Utrechtis asuv kohvik Averechts muutub igal teisipäeva õhtul restoraniks Piiritu. Vabatahtlike poolt organiseeritud ning käigus hoitud kohvikus teevad süüa ning teenendavad sel õhtul ainult illegaalid, immigrandid ja asüülitaotlejad, kellel puulub Hollandis viibimise luba. Kogu õhtu eest vastutavad illegaalid teevad kõik ise, alatest sisseostudest ning lõpetades roogade disainimisega. Kohvikukülaliste sõnul on algusaegadega võrreldes suurim erinevus justnimelt roogade serveerimisel: kui esmalt toodi söögid lauale korraga ning suurtes pottides, siis praegu serveeritakse mitmekäigulisi õhtusööke nii nagu Euroopas kombeks.
Kohalikku immigrantsiooniametit kohviku omanikud ei karda, seda ka hoolimata selle-aastasest intsidendist mil immigrantsiooniminister Verdonk tahtis maalt välja saata valitsuse pikaajalise liikme Hirsi Ali kuna viimane oli asüülitaotlemisel oma isa perekonnanime asemel vanaisa perekonnanime kasutanud. Verdonki kolmeaastase immigratsiooniplaani kohaselt saadetakse Hollandist välja 26 tuhat inimest, nende seas ka 10 aastat elamisloa vastust oodanuid.
Kohvikupidajate sõnul käivad linnavalitsuse liikmed tihti teisipäeviti restoranis söömas ning ainus märkus mis antud teemal nende suust kuulda, on "teil on siin teisipäeviti huvitav kohvik".

No comments: