Sunday, November 05, 2006

Maksumaksja finantseerib tasuta heroiinijagamist

Kaksteist kohalikku haldusala (Haarlem, Enschede, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Leeuwarden, Leiden ja Deventer) ähvardavad et lõpetavad valitsuse poolt kuni 1 jaanuarini 2008 subsideeritud, tasuta heroiini jagamise narkomaanidele. Haldusalad ei ole nõus kulusid omast taskust kinni maksma. Kuna heroiini peab vastavalt uuele seadusele jagama mittemobiilsest asutusest (siiani oli antud protsessi tarvis linnades ja asulates liikvel vastav narkobuss) ning selle sisseseadmisega on seotud suured kulud (turva jne), ei soovi eelnimetatud 12 haldusala enam antud protsessis osaleda. Pahameelt tekitab ka asjaolu et suurlinnad nagu Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Heerlen ja Groningen, sama projekti raames tunduvalt suuremaid subsiidiume saavad.
Tasuta heroiinijagamine on väidetavalt muutnud paremaks heroiinisõltlaste tervise ning vähendanud kuritegevust nende hulgas.

2 comments:

aalvar said...

oh jah... majanduslikult mõeldes saaks ju täiesti teemast aru. hollandi puhul on aga naljakas see, et paljud teemad (nagu näiteks käesolev) on enamuse õhtumaade kodanikkonnale sama võõrad ja kurioossed kui masai-naiste komme oma soenguid lehmasitaga teha...

k3 said...

no just eksju! seda (liba)kurioossust tahakski rohkem massidesse viia, sestap ka kogu blog :)