Friday, January 26, 2007

Kahejalgne kiipkaart

Popid võttmehoidjad ja kiipkaardid ei olnud piisavalt originaalsed sissepääsuks Baja Beach Club'i VIP-ruumidesse Rotterdamis. Klubi kaasosanik Conrad Chase lihtsalt pidi oma konkurendid millegi originaalsega üle trumpama.
Ilmselt on see korda läinud. Uueks identifitseerimisvormiks tema klubis on RFID-chip. Pole mõtet lasta end nimest eksitada, tegu ei ole traditsioonilise kiipkaardiga vaid spetsiaalse, riisitera suuruse kiibiga, mis omaniku kehasse, naha alla paigaldatakse.
Mõtte autori sõnul on sellise identifitseerimisvormi eelised sulaselged. "Külalisel pole vaja oma kotti klubisse kaasa võtta: kõnnid lihtsalt skanneritest mööda ja klubi teab momentaalselt, kes sa oled ja milline su saldo on. Kiibiga pääseb samamoodi VIP-ruumidesse. Ja lisaks saad sa automaatselt arveid maksta. Piisab lihtsalt oma õla paljastamisest kaardilugejale, ning summa debiteeritakse automaatselt su klubiarvelt." Chase ei ole kindel milliste probleemidega puutuvad kahejalgsed kiipkaardid kokku lennujaamade turvaväravates või röntgeniaparaadi all, ent tema muretust see ei kõiguta: "Igaüks tahab olla kiibitatud, ma olen selles kindel!"
Kiipe paigaldatakse soovijatele süstides. Seda võib 125 euro eest teha perearst.

No comments: