Friday, January 05, 2007

Makseuudiseid

Kui Eesti kaugeima metsaküla poekeses sai kaardimakseid teostada juba aastaid tagasi, siis Hollndis (kes end muide reklaamib end kui IT-eesrindlikku riiki viimased 3 aastat), on asjad pisut teisiti. Viimaseks 'suureks' kõmutekitavaks uudiseks on fakt, et peatselt peavad ka turumüüjad kaardimakseid (siinkohal peetakse silmas kohalikku pangakaarti) vastu võtma.

Kes veel ei tea, aga kavatseb Hollandisse tulla, olgu hoiatatud: krediitkaardimakseid võetakse vastu vaid suuremate linnade kauplustes ja restoranides, kus ka turistid käivad. Enamasti saab ostude eest maksta vaid kohaliku pangakaardiga(maksmine vastavalt 'pinnen'ehk siis magnetriba abil pangaarvelt, või 'chippen' ehk kaardile eelnevalt laaditud rahaga chipi abil). Pangaautomaate tuleb tikutulega otsida, siiani on parim käibevahend endiselt sularaha.

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
aalvar said...

und greeting from estland hehee - meie siin maksama juba pikemat aega mõnes külapoes mobiilrahaga. need hollandis eesti keelt lugejad, kes ei oska aimatagi, millega tegu - 1.sina saadad oma telefonilt SMS-i makstava summa ja kordumatu kaupmehe koodiga, 2.kaupmees saab samal hetkel sulle saadetud makset kinnitava või ümber lükkava teatega sõnumi makse staatuse kohta. BOING! ja elu jälle muretum...

muuseas - tean, et mõned lille- ja turumüüjadki siin kasutavad seda pangateenust.