Tuesday, April 17, 2007

Kallis vabandus

Valitsuskabinetis arutlusel olev plaan, vabandada Hollandis enne aprilli 2001 asüüli taotlenud, ent siiani Migratsiooniameti vastust ootavate isikute ees läheb kalliks maksma. Esialgsete arvutuste kohaselt on tegu 0,5-0,9 miljardi euro suuruse summaga. Sellise väljaminekuga ei ole valitsus arvestanud.
Immigrantide ja asüülitaotlejatega tegelevate organisatsioonide sõnul tuleb vabandada 24-30 tuhande inimese ees. Vabanduse all peetakse silmas eelnimetatud isikute integreerimis-, eluaseme- ning koolituskulusid mille riik kinni maksab. Lisaks on kavas neile kõigile ka elamisload väljastada.
Eelnimetatud asüülitaotlejate seas on isikud, kellest osa on Immigratsioonivalitsuse mingitki vastust nende palvele oodanud üle kümne aasta. Selle aja jooksul on taotlejad jõudnud endale loomulikult permanentse sissetulekuallika hankida, enamusel neist on pered, ametlikult makstakse ka kohalikke makse. Eelmise ultraparempoolse immigratsiooniminstir Rita Verdonki valitsusajal sai kabinet maha plaaniga, mille kohaselt eelnimetatud 256tuhat taotlejat oleks maalt välja saadetud. Mõistuse hääl sai riigiametnike laiskusest seekord veel jagu.

No comments: