Sunday, May 13, 2007

Prostitutsioonist

Umbes 70-80% Hollandist töötavatest prostituutidest on inimkaubitsemise ohvrid. Neid sunnitakse ähvarduste saatel vastu tahtmist kliente vastu võtma, samuti peavad naised oma sissetulekuid n loverboys'dega jagama. Sellisele järeldusele jõudis kohalik politseiamet, olles läbi viinud prostituutide hulgas ulatusliku uuringu.
Ohvrite arv on suurem kui enne arvatud. Seda eelkõige seetõttu et enne arvestas politsei vaid registreeritud kaebuste arvu. Käesoleva uuringu raames viidi aga läbi nii eravestlusi, kuulati üle tunnistajaid kui kuulati pealt telefonivestlusi.
Kehamüügi seaduste karmistamisega aastal 2000 ning tihedamate kontrollidega vähenes äris alaealiste ning illegaalide arv. Vastu tahtmist töötavate prostituutide arv aga ei ole vähenenud, seda eelkõige seetõttu et naised ise ei soovi kuritegu politseis arvele võtta.
Kohaliku politsei andmetel sunnitakse vähemalt 90 prostituuti Amsterdamis, Utrechtis, Alkmaaris ning Haagis oma keha müüma. Neid valvavad turvamehed, keeldumise puhul kasutatakse teadjate sõnul naiste vastu kujutlematut vägivalda.
Prostitutsiooniäri käive Hollandis on hinnanguliselt 1,5 miljardit eurot. Iga päev külastab prostituuti 150 tuhat hollandlast.

No comments: